Graužikų žudikas : galiojančių taisyklių, skirtų produktams nuo graužikų, supratimas

Žentės, kaip pelytės ir pelekai, yra šidiniai, kurie gali sukelti didelius fizinių ir higieninių žalų. Norint kovoti prieplėstymui, daug produktų prieš žentis yra pasiekiamų rinkoje, išskyrus "Graužikų žudikas". Tačiau, šių produktų naudojimas yra reglamentuotas striktais taisyklaimis, siekdami apsaugoti aplinką ir viešąjį sveikatą. Šioje straipsnyje mes jums siūlome išsamių dabartinės reglamentacijos, skirtos produktams prieš žentis, ir taip pat apie "Graužikų žudikas".

  1. Europos ir prancūzų reglamentacija

Europoje biocidų produktų reglamentacija, į kuriuos įskaitomi produktai prieš žentis, yra apribota Europos nario 528/2012, vadinama "BPR" (Biocidal Products Regulation). Šis narias tikslina harmonizuoti taisykles, skirtas biocidų produktų įvesti į rinką ir naudojimą Europos Sąjungoje, kad būtų garantuotas aukštas lygis aplinkos ir žmogaus sveikatos apsaugos.

Prancūzijoje reglamentacija, skirtas produktams prieš žentis, yra pirmiausia apribota 2013 m. spalio 9 d. nutarimu, susijusiu su produktų įvesti į rinką, savininkystėmis ir naudojimu, skirtai kovoti su šidiniais gyvūnais. Šis nutarimas apibrėžia produktų prieš žentis leidimo, klasifikavimo ir žymėjimo sąlygas, pagal jų sudėtį ir veikimo būdą.

  1. Leidžiamos aktyvios medžiagos

Produktai prieš žentis, kaip Graužikų žudikas, sudaryti iš specifinių aktyviųjų medžiagų, kurių tikslas yra efektyviškai ištrinti šidinius žentus. Priėš jų įvestį į rinką, šios aktyviosios medžiagos turi būti bendrai vertinamos ir patvirtintos Europos Sąjunga, pagal (ES) nario 528/2012 dėl biocidų produktų įvesties į rinką ir jų naudojimo. Patvirtintos, jos yra įtrauktos į teigiamą sąrašą, garantuojantį jų efektyvumą ir saugumą žmogui, ne tiksliniams gyvūnams ir aplinkai. Daugiausiai naudojamos aktyviosios medžiagos produktuose prieš žentis yra bromadiolonas, difenakumas, brodifakumas ir klōrofatsinonas, visos yra reglamentuotos striktais naudojimo sąlygomis, kad sumažinti potencialius rizikus.

  1. Naudojimo dėmesiai ir apribojimai

Produktų prieš žentis, kaip "Graužikų žudikas", naudojimas turi būti vykdomas, kartu su dėmesiais, kad būtų apsaugota aplinka ir viešasis sveikata. Šiose saugos įmonių hulką yra draudžiama naudoti šiuos produktus artimiais vandens šaltiniais, kaip upės, ežerai, šventiniai ir rezervuariai, kad išvengti vandens ir akvatinės ekosistemos susidurinimo. Tačiau, jų naudojimas yra draudžiamas artimiais gyvenamųjų, mokyklių, parkų arba kito vietų, kurios yra dažnai aplinktos žmonėms, kad būtų sumažinti nepageidaujamo įnašos rizikos, ypač vaikams ir naminių gyvūnams. Be to, yra būtinas naudoti tinkamus individinius apsaugos priemonės, kaip antstebėjimo rukavičės, očialai ir apsaugos apgalvos, kad išvengti tiekėjo su galvos, akimis arba oro kelių kontakto.

Be to, kai kurie produktai prieš žentis yra rezervuoti tik profesiniam naudojimui ir gali būti naudojami tik tos asmenis, kurie turi kompetencijos sertifikatą, kaip Certiphyto arba Certibiocide.

  1. Produktų žymėjimas ir susiejiantis

Produktai prieš žentis, kaip "Graužikų žudikas", turi būti pateikiami su šiauriomis ir skaitomomis žymės, atitinkamais dabartinėms reglamentacijoms. Šios žymės turi nurodyti produkto sudėtį, vadovą apie naudojimą, naudojimo dėmesius ir kartulėlių paveikslėlius. Ši skerstumas leidžia vartotojams sužinoti apie rizikas ir saugos įmonius, kurias reikia įvykdyti, naudojant produktą. Tačiau, gamintojai ir plėtuviai turi turėti pardavimo registrą, kad būtų lengviau susiekti produktus problemos arba kontrolės atveju, garantuojant didesnę saugumą vartotojams ir aplinkai.

Išvada: produktų prieš žentis, įskaitant "Graužikų žudikas", naudojimas yra reglamentuotas striktais taisykla mis, siekdami apsaugoti aplinką ir viešąjį sveikatą. Todėl yra labai svarbu įvykdyti šiuos taisyklus ir naudoti šiuos produktus bei naudoti būtinas dėmesius. Jei neturite įtakos, nesikėlėkite konsultuoti su profesionalu, kuris jums padės ir palaikys jūsų veiklą.

lietuvių